VolpensionBent u op zoek naar een fijn thuis voor uw paard of pony? Volpension per maand per paard/pony biedt:
• Ruime stal voor de nacht van 8×4 m of 3,5x 4 m met 6 meter individuele uitloop of indien gewenst een traditionele binnenbox van 3,5×3,5m.
•In de zomer ‘s nachts in de paddock overnachten i.p.v. op stal in overleg.
•Weidegang
•Binnen en buiten zetten inclusief 1x per dag stal/paddock uitmesten en regelmatig de weide schoonhouden. Inclusief mestafvoer.
•Voeren van ruw- en krachtvoer, minimaal 4x hooi/voordroog  voeren.
Krachtvoer, alsmede supplementen zijn exclusief en de eigenaar is zelf verantwoordelijk voor de keuze van, en het aanleveren van het krachtvoer en eventuele supplementen.  Het krachtvoer wordt verdeeld over 2 of 3 voerbeurten per dag, afhankelijk van het seizoen.

Indien mogelijk gaan alle paarden/pony’s elke dag de wei op of de paddock in. Vrij gebruik van de buitenbak (oriëntatie verlichting tegen meerprijs) en pad naar het bos. Vanaf € 280,00 (afhankelijk van type paard en type stal) per maand inclusief btw. Shetlanders en kleine pony’s/ drachtige merries en veulens in overleg, hengsten kunnen wij helaas niet huisvesten.

Niet inbegrepen bij volpension zijn hoefsmid behandelingen, veterinaire onderzoeken en behandelingen, tandartsbehandeling, mestonderzoek en wormenkuren, zandkuren, detoxkuren. Het is mogelijk tegen een kleine vergoeding om door ons een of meerdere of alle van bovenstaande behandelingen en/of onderzoeken te laten verzorgen en begeleiden mocht u daar zelf niet de ruimte voor kunnen vrijmaken. Eventuele extra’s zoals het toedienen van medicatie en/of het geven van speciaal voer in overleg.

Om ziekten op ons bedrijf zoveel mogelijk uit te sluiten kunnen wij alleen paarden of pony’s accepteren met een geldig paspoort en chipnummer. Het paspoort wordt door ons zorgvuldig bewaard, en dienen entingen uiteraard up to date te zijn.

Openingstijden: Van maandag, woensdag, donderdag,en vrijdag van 09.00 uur tot 21.00 uur: dinsdag van 09.00 uur tot 19.00 uur: en zaterdag en zondag van 09.00 uur tot 18.00 uur. Uitzonderingen in overleg.

Toeslag extra strooisel op aanvraag. Houtkrullen of vlas tegen kostprijs. Onverpakt hooi tegen meerprijs. Paard/pony aan de hand stappen (tijdens uw vakantie), in overleg. Paard/pony longeren (tijdens uw vakantie), in overleg. Een poetsbeurt of hoefverzorging tijdens uw vakantie/ziekte/drukke periode in overleg. Het stallen van een trailer of menwagen buiten € 30,00 per maand.