Geboortebegeleiding&Opfok merrieveulens


Alles puur paard biedt een rustige omgeving om de merrie te laten bevallen en/of een merrieveulen vanaf het spenen te laten opgroeien.

Geboorte
Het is mogelijk uw drachtige merrie bij ons te stallen in een ruime stal met camera. Rondom de tijd van bevalling heeft u ook de keuze een geboortemelder in te zetten en uiteraard gaan wij regelmatig, ook s’nachts, even kijken bij de merrie. Als de bevalling overdag plaatsvindt kan dit ook in de weide. Na of al tijdens de geboorte hebben wij graag de dierenarts er even bij om er zeker van te zijn dat alles in orde is met merrie en veulen. Merrie en veulen gaan overdag samen op een eigen weide, altijd met andere paarden in de buurt. Er is veel toezicht, de merries en veulens worden dagelijks nagekeken en komen veel in de hand. Alle afspraken rondom drachtige merrie en geboorte zijn maatwerk, en kosten afhankelijk van duur verblijf merrie en veulen en voerwensen. Indien uw merrie en veulen voor langere tijd bij ons blijven zal uiteindelijk een hengstveulen geruind moeten worden.

Opfok merrieveulens
Het is mogelijk uw merrieveulen bij ons te laten opgroeien vanaf het moment van spenen tot 3 jaar. De veulens komen met maximaal 5 anderen overdag, zomer en winter, in een paddock en weide met inloopstal op een halve ha. Gedurende de nacht staan de veulens in een ruime stal met buitenuitloop en een paddock. Binnen en buitenzetten gebeurt aan de hand en er is 2 tot 3 x per dag een individuele krachtvoergift. Ruwvoer is voor de veulens onbeperkt beschikbaar middels hooinetten en hooibakken langs de paddock track en in de stal. Vanaf anderhalf jaar is er de keuze om verder te socialiseren in de grotere gemengde familie kudde die overdag verblijft op het paddock paradise van 1 ha. Mestonderzoeken, wormenkuren, bekappen door hoefsmid, entingen en overige veterinaire kosten zijn niet in de stallingsprijzen inbegrepen.
Bezoekdagen: iedere zaterdag, zondag en woensdag kunt u bij uw veulen komen kijken/verzorgen. U kunt op deze dagen gebruik maken van de buitenbak en het pad naar het bos indien u met uw veulen grondwerk wil doen of een wandeling wil maken.